IMG_4742

‘Barcelona és molt més’ inaugura una nova modalitat d’IgersMap

| 0 Comentarios

El passat 13 de desembre, l’auditori del Movistar Centre de Barcelona va acollir la presentació de l’IgersMapBCNmoltmes, un mapa impulsat per la Diputació de Barcelona amb motiu de l’Any del Turisme Cultural. Gràcies a la Diputació de Barcelona i a la seva marca turística Barcelona és molt més, IgersMap ha tingut la sort d’encetar, així, una nova modalitat de mapa: el mapa que conté diverses capes temàtiques que s’activen i es desactiven segons els interessos de l’usuari. L’acte de presentació va comptar amb la intervenció de Roc Isern (@stoptheroc), un dels instagramers catalans més populars, participant del projecte, que ha guanyat molts seguidors gràcies a les seves magnífiques imatges de façanes, edificis i elements arquitectònics d’arreu del món.

En el cas de l’IgersMapBCNmoltmes, el principal propòsit era recollir la mirada que tenen els instagramers sobre el patrimoni històric, l’estil de vida, les tradicions i l’art i l’arquitectura actuals de les comarques que van més enllà de la capital. Després de llançar quatre campanyes repartides al llarg de l’any 2018, s’han recollit més de 1.875 fotografies de més de 480 punts, i, el més important: hi han participat 473 persones. Per tant, en el moment de fer balanç es pot dir que s’ha aconseguit l’objectiu fixat, sobretot perquè l’essència d’IgersMap no és un projecte competitiu, sinó col·laboratiu i plural i compta amb una gran diversitat de visions i recomanacions.

En aquest sentit, com sempre, l’organització no ha descartat cap imatge de les que han enviat els participants, perquè la filosofia d’IgersMap és, precisament, que incorpori imatges tant d’instagramers amb molts seguidors com d’instagramers amb pocs seguidors i que hi afegeixi tots i cadascun dels punts de vista. La selecció d’imatges la fan els mateixos autors quan decideixen quines en trien de la seva galeria, ja que se’n poden enviar fins a un màxim de 10 i, per tant, cal que els participants prèviament ja es decantin per una o altra.

L’IgersMapBCNmoltmes ha servit un cop més per descobrir nous llocs de les ciutats i dels territoris, però, sobretot, per adoptar noves mirades que ensenyen la realitat que potser ja hem vist una i dues vegades des d’un nou angle. Amb l’IgersMapBCNmoltmes, ja són 11 les ciutats i els territoris igersmapats des de 2014.

IMG_4739 IMG_4741 IMG_4742

Deja un comentario

Campos requeridos marcados con *.


*