Cala Figuera - @maria_ines_ad

Nova incorporació: les Balears des de la mirada instagramer

| 0 Comentarios

El 24 de febrer es presenta el primer IgersMap dedicat a un territori

El proper 24 de febrer, en el marc del Workshop #XperiencePalma, que tindrà lloc a la flagship de B The Travel Brand a Palma de Mallorca i que comptarà amb la presència de Pablo de Martín i Phil Gonzalez, es presentarà l’IgersMap de Balears. L’acte de presentació, organitzat per IgersBalears, donarà a conèixer, doncs, el mapa de les localitzacions d’aquest territori que tenen més interès als ulls dels usuaris de la xarxa social Instagram. Aquell mateix dia es farà públic a la web igersmap.com.

Què és l’IgersMap?

IgersMap és un projecte col·laboratiu que pretén mostrar les ciutats des de la mirada dels instagramers locals, que, responent a la pregunta «on portaries a un amic instagramer que visités la ciutat a fer fotos de 10″, envien un màxim de 5 imatges dels seus punts preferits. L’objectiu és delimitar, amb la participació de tots els igers de la comunitat que vulguin contribuir al projecte, els punts que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris d’Instagram, tant de dins de la ciutat (habitants) com de fora (visitants).

IgersMap va néixer el 2014 de la mà de la comunitat de igers de Tarragona, @IgersTGN, i s’inscriu en les tendències culturals i turístiques que plantegen un coneixement expandit de les ciutats utilitzant la web 3.0. Va ser arran de l’èxit aconseguit en aquesta primera experiència a Tarragona que la plataforma IgersMap, Instagramers i les comunitats de igers de Girona, Saragossa, Bilbao, Barcelona i Madrid, amb el suport d’Estrella Damm, van acordar per al 2015 la creació del IgersMap en aquestes cinc ciutats. Durant l’any 2016 ha arribat el torn a València, Lleida i Balears, de manera que aquest últim ha estat el primer mapa dedicat a un territori i no a una ciutat.

En el cas de les Balears s’han recollit un total de 283 localitzacions (repartides en punts populars -amb més de 10 fotos- i punts per descobrir) i 614 fotografies, que corresponen a 102 instagramers participants. Els 24 punts populars i, per tant, preferits pels igers de les Balears són Binibèquer, el caló des Moro, la cala Figuera, la cala Macarelleta, la cala Mesquida, la cala Mitjana, la cala s’Almunia, la Catedral de Mallorca, la platja de Binigaus, Ses Illetes, la platja d’Alcúdia, la platja de Muro, el Cap de Cavalleria, el Port de Maó, la cala Pregonda, al Far de Cavalleria, la platja de Cavalleria, el Port de Sòller, la platja de son Bou, al Pont d’en Gil, al Port de Maó, Porto Colom, Sa Calobra i el Far de Faràvitx.

On es pot veure l’IgersMapBalears?

El lloc principal per consultar l’IgersMap és la web http://igersmap.com, en què cada ciutat i territori tenen un espai propi i des d’on, a més d’enllaçar els perfils dels igers participants, es pot consultar la versió digital del mapa i la totalitat de les imatges recollides. El mapa digital pot utilitzar-se en pantalla completa, es pot visitar tant des de l’ordinador com des del telèfon intel·ligent o la tablet, és totalment responsiu i permet veure la galeria completa de fotografies de cada localització. Cada localització, a més, apareix amb la seva etiqueta associada i està enllaçada amb Google Maps, de manera que l’usuari pot situar-s’hi i rebre indicacions de com arribar als diferents punts que vulgui visitar. El web està disponible en quatre idiomes: català, castellà, euskara i anglès.

L’IgersMap de Balears ha estat possible gràcies al patrocini d’Estrella Damm. Properament, també es publicaran els IgersMaps de València i de Lleida.

Contacte
Jaume Anca – Instagramers Balears: igersbalears@gmail.com
Albert Anguera i Rosa Comes – IgersMap: igersmapteam@gmail.com

Imatge: Cala Figuera – @maria_ines_ad

Deja un comentario

Campos requeridos marcados con *.


*