Foto: @loreninst

IgersMap incorpora Barcelona al mapa instagramer

| 1 Comentario

Demà divendres 23 d’octubre tindrà lloc a Barcelona la presentació de l’IgersMap, el primer mapa del món creat per i per a instagramers. L’esdeveniment, que es realitzarà a partir de les 18 h a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (c. Rosselló, 515) i que està organitzat per IgersMap, IgersBCN i Estrella Damm, constarà de la taula rodona “Instagram i el turisme” i, posteriorment, d’un pica-pica acompanyat per la música del DJ Wilk.o. Amb aquesta presentació, Barcelona, així, es convertirà en una de les primeres sis ciutats que recollirà en un mapa els punts que tenen més interès als ulls dels usuaris de la xarxa social Instagram.

IgersMap és un projecte col·laboratiu que pretén mostrar les ciutats des de la mirada dels instagramers locals, que, responent a la pregunta «on portaries a un amic instagramer que visités la ciutat a fer fotos de 10», envien un màxim de 5 imatges dels seus punts preferits. L’objectiu és delimitar, amb la participació de tots els igers de la comunitat que hi vulguin contribuir, els punts que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris d’Instagram, tant de dins (habitants) com de fora (visitants).

IgersMap va néixer el 2014 de la mà de la comunitat d’igers de Tarragona, @IgersTGN, i s’inscriu en les tendències culturals i turístiques que plantegen un coneixement expandit de les ciutats utilitzant la web 3.0. Va ser arran de l’èxit aconseguit en aquesta primera experiència a Tarragona que la plataforma IgersMap, Instagramers i les comunitats d’igers de Girona, Zaragoza, Bilbao, Barcelona i Madrid, amb el suport d’Estrella Damm, van acordar per al 2015 la creació de l’IgersMap en aquestes cinc ciutats. Amb aquesta finalitat, a l’abril es va realitzar una crida entre els usuaris de la xarxa social per tal de recollir, al llarg de quatre setmanes, totes les localitzacions i per crear, doncs, col·laborativament, un mapa que permetrà descobrir o redescobrir aquestes ciutats d’una manera diferent.
Els passats dies 3 i 4 d’octubre es van presentar els IgersMaps de Madrid i Girona i ara és Barcelona la que s’incorpora al mapa instagramer. El cap de setmana passat es van obrir les inscripcions per a l’acte del dia 23, que es van exhaurir en poques hores. El mateix divendres 23 és quan es podrà consultar l’IgersMapBCN a http://igersmap.com.

Resultats de l’IgersMapBCN
En el cas de Barcelona s’han recollit un total de 195 localitzacions (repartides en punts populars -amb més de 10 fotos- i punts per descobrir) i 677 fotografies, que corresponen a 143 instagramers participants. Els punts populars i, per tant, preferits pels igers de Barcelona són l’Anella Olímpica de Monjuïc, els Búnquers del Carmel, la Casa Batlló, la Catedral, el Born Centre Cultural, la Font Màgica de Montjuïc, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el MNAC, el Parc de la Ciutadella, el Parc del Fòrum, el Park Güell, el Passeig de Gràcia, la Platja de la Barceloneta, la Sagrada Família i el Tibidabo.

On es podrà veure d’IgersMapBCN?
L’IgersMap és un projecte multiplataforma que es pot consultar en diferents formats. El lloc principal per a consultar-lo és el web http://igersmap.com, en què cada ciutat té un espai propi i des d’on, a banda d’enllaçar-hi els perfils dels igers participants, s’hi pot consultar la versió digital del mapa. El mapa digital, que es desplega a pantalla completa, es pot visitar tant des de l’ordinador com des de l’smartphone o la tablet, és totalment responsiu i permet veure la galeria completa de fotografies de cada localització. Cada localització, a més, apareix amb la seva etiqueta associada i està enllaçada amb Google Maps, de manera que l’usuari pot situar-s’hi i rebre indicacions de com arribar als diversos punts que vulgui visitar. La web està disponible en quatre idiomes: català, espanyol, anglès i euskara.
A partir del dia 23 d’octubre, Barcelona se sumarà als mapes que ara ja estan oberts, que són Tarragona, Girona i Madrid. De la mateixa manera, els propers 30 d’octubre i 14 de novembre s’hi incorporaran Bilbao i Zaragoza.

Context
Instagram s’ha convertit en menys de 4 anys en la tercera xarxa social del planeta. Amb més de 400 milions d’usuaris representa la major base de dades de fotos i representació gràfica de la nostra història. L’app va ser adquirida fa tres anys per Facebook per mil milions de dòlars i és una de les plataformes més usades en tots els continents.

Al voltant d’Instagram s’ha creat una xarxa de fans d’Instagram anomenada Instagramers que vol aportar un valor més enllà de la cultura d’“els seguidors” i “m’agrada” propis de les xarxes socials. Els Instagramers estan en més de 400 punts en més de 60 països.

Foto: @loreninst

Un Comentario

  1. Pingback: Barcelona ya tiene su Igersmap

Deja un comentario

Campos requeridos marcados con *.


*